مهندس احمد طالب زاده، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فضایی ایران، روز چهارشنبه 29 خرداد در پنجاه و یکمین اجلاس بخش استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد که در وین، پایتخت اتریش تشکیل شد، به ریاست کمیته حقوقی این بخش انتخاب گردید.
در این نشست که در مقر سازمان ملل در وین برگزار شد، نمایندگان 67 عضو این بخش، به پیشنهاد گروه کشورهای آسیایی، آقای مهندس "احمد طالب زاده" رئیس سازمان فضایی ایران را از سال 2010 میلادی و به مدت دو سال به این سمت انتخاب کردند.
بنا بر اعلام سازمان فضایی ایران، بخش استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل، نهاد اصلی بین الدولی در زمینه استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو است و وظیفه همکاریهای بین المللی در استفاده صلح آمیز از فضا، طراحی و هدایت برنامه فنی، پژوهش و انتشار اطلاعات مرتبط و کمک به تدوین قوانین و حقوق بین المللی فضایی را بر عهده دارد.
این بخش همچنین تلاش می کند که استفاده از فضای ماورای جو برای مقاصد صلح آمیز تضمین و با غلبه بر انحصارطلبی ها، استفاده از آن برای همه ملتها ممکن شود.
این بخش دارای یک مدیر کل دائمی بوده که توسط دبیرکل سازمان ملل متحد و هر چهارسال یکبار انتخاب می شود. این بخش همچنین دارای دو کمیته علمی و فنی و کمیته حقوقی می باشد که روسای آن ها بصورت چرخشی بین قاره های مختلف و هر دو سال یکبار توسط نمایندگان دولت های عضو و به صورت اجماع برگزیده می شوند.
برای سالهای 2010 و 2011 میلادی، سهمیه کمیته علمی و فنی به کشورهای اروپای غربی و سهمیه کمیته حقوقی به کشورهای آسیایی تعلق داشت که پس از جلسات کارشناسی متعدد، رئیس کمیته علمی و فنی از کشور آلمان و رئیس کمیته حقوقی از جمهوری اسلامی ایران انتخاب شدند.
لازم به ذکر است که از زمان تاسیس بخش فضای ماورای جو سازمان ملل متحد تا کنون بیش از پنجاه سال می گذرد و این اولین بار است که یک ایرانی به ریاست کمیته انتخاب می شود.
احمد طالب زاده، دارای فوق لیسانس مهندسی صنایع با گرایش صنایع فضایی از دانشگاه تنسی آمریکا بوده که از سال 1384 تاکنون به عنوان معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فضایی ایران و پیش از آن به مدت دو سال به عنوان معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران مشغول بکار بوده است.
از دیگر سوابق ایشان می توان به معاونت در مرکز سنجش از دور ایران از سال 75 تا 82، فعالیت در پروژه های مختلف فضایی و ماهوارهای و نیز تدریس در دانشگاه های تهران و صنعتی شریف اشاره کرد.
وی همچنین اولین کارگاه دو روزه آموزشی حقوق فضا را در سال گذشته با شرکت محققین و سخنرانان برجسته خارجی و با شرکت بیش از 60 شرکت کننده داخلی در تهران برگزار کرد. ایشان همچنین چندین بار ریاست هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در بخش فضایی سازمان ملل متحد را عهده دار بوده است.